Restauranger i Skåne

Oavsett om du är på besök eller boende i Skåne så finns det restauranger och matupplevelser du inte bör missa. Mitt i detta fantastiska landskap har kockar samlats för att ge just dig och dina nära en fantastisk avkopplande stund, med god mat och vackra vyer.

Daniel Berlin Krog

Om du befinner dig i Skåne, Tranås, så är krogen Daniel Berlin ett givet val. Här tillagas maten med kärlek, närproducerade råvaror och med omsorg om såväl råvaror som dig som gäst. Det finns ett tydligt koncept och en omsorg om dig som besökare. Restaurangen är uppdelad i matsalen, det sena bordet och sällskapsrummet. Du behöver inte tänka på att trängas med andra middagsgäster utan det är begränsat med platser och bokning måste ske till de olika tillfällena. Priserna varierar mellan 1 500-3 000 kr för mat och sedan tillkommer en prislista för vin eller juicemeny. I samband med din bokning kan du även passa på att boka boende och transport för högsta bekvämlighet.

Väl värt besök på Vollmers

I den skånska myllan, Malmö, ligger restaurangen Vollmers som specialiserat sig på att kombinera fina, närproducerade råvaror med modern matlagning. Här samsas rätter med havgus och kalvbräss och maten är tillagad i perfektion. På Vollmers har man valt ut precis det där som lyfter matupplevelsen till något alldeles extra. Priserna varierar från 1 500 kr och uppåt och det finns även vinmeny och juicemeny för den som hellre önskar det. På Vollmers kommer du vilja stanna – och komma tillbaka.

Om du vill äta närproducerat och hemlagat från grunden så är det Östarps Gästgivaregård du ska åka till. Mitt i den vackra skånska naturen finns den här hemtrevliga och inbjudande restaurangen. I omgivningen finns också muséum och lantgård i 1800-talsmiljö. Om bemanningen inte är tillräcklig finns bemanningsföretag stockholm till hjälp. För varje vecka finns lunchmeny att finna på restaurang men också hemsida. De erbjuder förrätt, varmrätt och efterrätt till kaffet. De har även en speciell Skånemeny med maträtter med rötter i Skåne, t.ex. rökt leverkorv från Tomelilla. Ett tips är att också kolla in deras Gåsameny med god, snäll och spännande mat.

På Östarps Gästgivaregård finns även menyer för andra festliga tillfällen såsom julbord, till midsommarfirandet eller varför inte mors dag? Det finns även catering och möjlighet att hyra lokal, perfekt för t.ex. bröllopsfesten. Allt som serveras på Östarps Gästgivaregård är kravcertifierat och valt med största omsorg om djur och natur. I vackra lokaler och i en fantastisk miljö kan du avnjuta goda rätter på Östarps Gästgivaregård med gott samvete. Utöver mat kan du unna dig ett glas vin eller varför inte en avec till efterrätten? På hemsidan finns kontaktformulär för frågor om meny, bokning av konferens och bröllop .

Välkommen till rika matupplevelser i den skånska myllan!