Att hitta vilt på menyn i Skåne

 

Vilt på menyn

I Skåne finns flera mattraditioner av att äta vilt. Både vildsvin, rådjur och råka tillhör inte ovanligheterna på den skånska menyn. Och vällagat vilt är ofta en riktigt god smakupplevelse med primörer som kantareller och nyplockade lingon blir det en svårslagen kombination. En mer skånsk restaurang och gästgivaregård som alltid har en gåsmiddag och ofta vilt på middagsmenyn är Margretetorps Gästgivaregård i Hjärnarp.

Vägkrogar som serverar vilt

Låter som en dålig “roadkill” av typen bondfars i folkparken. Men faktum är att det serveras både god billig mat redan på vägen ner mot Skåne. Vid trafikplatsen Skåneporten kan man stanna till och äta på vägkrogen. Fisk och Vilt.

Jakt på vilt – en uppfödd historia

Jaktsäsongerna löper inte över hela året. Men det gör efterfrågan på vilt på menyn. En del av det viltköttet som tillagas på skånska restauranger är uppfött vilt och inte jagat vilt i skog och mark. Finns flera verksamheter som föder upp och slaktar vilt i Skåne. Dock är det viltköttet som ökar mest idag vad det gäller försäljning av vildsvins kött. Det finns gott vildsvin i Skåne. Kanske är det därför man ser vildsvinshamburgare så ofta på restaurangerna runtom i Skåne?