Sommargott på restauranger i Skåne

Skåne är ett landskap som ligger i Sveriges mest sydliga del. Skåne är ett vackert landskap dit man kan åka på sommaren och njuta av vacker natur, mysiga städer och riktigt god mat! När man är på bilsemester eller tar tåget ner till Skåne på sommaren, finns det restauranger som passar extra bra att äta på en varm sommardag.

Flytta till Skåne och köpa hus

Efter att man besökt Skåne och känner att Skåne är en plats man vill flytta till, kan man köpa både hus eller lägenhet. Fördelen med att bosätta sig i Skåne är att man kan skaffa sig ett drömhus eller lägenhet och ha stor frihet att arbeta på fler platser som ligger nära. Skåne erbjuder möjligheten till lantlig miljö, men att man ändå har nära till Köpenhamn eller till exempel Malmö. Åker man till Malmö kan man passa på att äta på Malmös mest populära restauranger mitt i hjärtat av Malmö stad. I Malmö kan man även passa på beskåda den kända skyskrapan Turning Torso. Vill man äta lokala delikatesser för säsongen, kan man även äta gott på skånska halvön Bjäre med vacker natur och lantlig miljö. När man ska köpa bostad i Skåne, finns det fina hus till salu online som man kan leta efter. När man söker efter ett fint hus i Skåne, har man en stor fördel av att allt är samlat online på ett och samma ställe! Vill man hellre köpa lägenhet finns också den möjligheten, med ett stort utbud online och bra fakta om varje försäljning.

Österlen – en kulinarisk pärla på sommaren!

Österlen är en skogsbygd i sydöstra Skåne som med sina magiska naturvyer och pittoreska små städer, är väl värt ett besök på sommaren! Det finns många härliga matställen på Österlen som bör avnjutas särskilt på sommaren. I Simrishamn finner man Nordic Sea Winery som bland annat räknas som Sveriges enda vineri! På Nordic Sea Winery, kan man avnjuta fantastiskt vällagad och lyxig mat under vinrankor i taket tillsammans med en stort utbud av de finaste vinerna. I staden Kivik finner man restaurangen Allé som erbjuder en mysig gårdsrestaurang med fantastiska bufféer, luncher och middagar i en vacker trädgård. Staden Rörum har ett unikt crêperie som heter Franskans Crêperie och där kan man avnjuta alla sorters crêpes eller galetter i romantisk och lantlig miljö. Några andra underbara matplatser eller caféer man kan äta på i Österlen är bland annat Olof Viktors Café på väg mot Ystad, Finest i Åhus, Wanås Restaurant Hotel eller Kiviks Hotel med en rosenträdgård där det serveras lokala delikatesser eller internationell mat. Skåne bjuder på god mat som kan passa de flesta en under en härlig sommarvistelse i Sveriges sydligaste del.