Gourmetrestauranger i Skåne

Att äta på restaurang är något som vi alla unnar oss vid olika tillfällen. Oavsett om det är husmanskost eller gourmetmat förväntar vi oss att den mat vi äter på restaurang är utmärkt tillagad och helst en smaksensation. Vad vi som kunder betalar för är att äta något oerhört gott som dessutom kan ge inspiration för att förbättra vår egen matlagning. Om maten som serveras inte är bättre än den mat vi lagar hemma blir restaurangbesöket en klar besvikelse.

Gastronomi i högsta klass

Skåne är den del av Sverige som lockat många skickliga kockar att öppna internationella restauranger i världsklass. Även New York Times har listat Skåne som ett av de mest spännande kulinariska resmålen i världen. En stor anledning till de skånska restaurangernas framgångar är färska och närproducerade produkter, vilket är en förutsättning för att kunna tillaga mat i världsklass. Idag har restaurangerna i södra Sverige skapat oerhört spännande mat som väckt internationellt intresse. Det hände inte över natt utan den gastronomiska revolutionen har tagit flera år att åstadkomma.

Härliga råvaror

Skåne är ett landskap som har en mycket rik mattradition samt härliga närproducerade färska råvaror. Detta har lyft de skånska restaurangerna till en högre kvalitet än andra delar av Sverige. Det milda klimatet tillsammans med ett vidsträckt jordbrukslandskap har givit alla förutsättningar för tillagning av förstklassig mat i de skånska restaurangerna. Det betyder att jordbruken i Skåne är oerhört viktiga för både förstklassig mat i restaurangerna samt produkter som säljs i matvaruaffärerna. För matproducerande gårdar handlar det å andra sidan om att investera i effektiva och funktionella maskiner av god kvalitet. Kellfri säljer allt som ett lantbruk behöver för modern djurhållning: traktorer samt hjullastare, skogsvagnar, snöblad och mycket mer. Hos Kellfri.se kan du hitta allt från ridbaneharv, sandspridare, eldriven vedkombi, traktorer och grävaggregat till bra pris. Kellfri har dessutom ett mycket bra sortiment av kvalitetsprodukter för god och effektiv djurhållning som exempelvis flera olika typer av foderhäckar samt grindar till stängsel.

Skånska Gastronomipriset

Med skånska restaurangers närhet till både färska produkter från jordbruk och hav är det inte förvånande att Skåne ger ut ett eget gastronomipris. Detta pris är den mest förnämliga utmärkelsen som ges ut i Skåne. För att kunna vinna detta pris måste man ha utfört utmärkande insatser för den skånska mat- samt dryckeskulturen. Priset värnar speciellt om skånsk mat samt dryckestraditioner och belönar personer som bär dessa vidare. Trots att restaurangbranschen ställts inför svåra och stora påfrestningar under pandemin med restriktioner (på grund av smittspridning) har kockar och matentreprenörer fortsatt att kämpa. Med imponerande kreativitet och fantastisk drivkraft står krog- och restaurangbranschen sig stark i södra Sverige. Kampen fortsätter för att kunder ska kunna fortsätta njuta av fantastisk mat på de skånska restaurangerna när tiderna blir ljusare och bättre.