Romantiska middagar i Mölle

Funderar du över var du och din käresta ska fira nästa speciella dag i ert gemensamma liv? Behöver du hitta en plats där ni känner romantiken omge er och där ni kan välja mellan antingen mysig romantisk restaurang eller en picknick i gräset nere vid havet? Då kan Mölle vara platsen du letar efter.

Mölle har något för alla

Vackra och pittoreska byn Mölle ligger som en liten juvel längst ut på Skånes nordvästra tipp, med ståtliga Kullaberg som bakgrund. Här kan du njuta av allt från lugna promenader bland smågatorna, till den lilla men livliga hamnen och både restauranger och lokala krypin för den som vill ha något gott att äta. Detta är platsen att besöka om du letar efter en stunds avkoppling från vardagslivets stress och vill bjuda din kärlek på något lite extra.

På somrarna lever Mölle upp och lockar mängder med turister, men då de flesta samlas i hamnområdet är det ändå relativt lätt att hitta en mer avskild plats om ni behöver det. Byn är liten, vilket gör att det är allra bäst att boka bord i förväg om ni vill besöka en specifik restaurang, men det går lika bra att ta med sig en flaska champagne, köpa med sig lite mat från baguetterian i hamnen och sedan leta upp rätt plats för en romantisk picknick. Runt byn finns både små badplatser och promenadstråk, alternativt kan ni åka upp mot Kullaberg och hitta en plats i skogen eller uppe vid fyren.

Romantik på hög nivå

Vill ni stanna över natten i Mölle är det bäst att vara ute i god tid, åtminstone om ni besöker byn under sommarmånaderna. Men har ni tur kan ni hitta väldigt fina boenden då det både finns hotell, B&B och pensionat. Även om ni bor utanför Mölle går det snabbt att köra in till byn för att utforska allt som erbjuds. Trots att det inte är ett stort samhälle kan Mölle ändå stoltsera både med en fin golfbana uppe på Kullaberg samt en lokal vingård som är mycket uppskattad. Så när ni känner att det är dags för något speciellt – packa väskan, ta med er champagnen och styr kosan mot härliga Mölle och allt den lilla byn har att visa upp för er. Njut av naturen, maten, folket och samtidigt den stilla, meditativa och romantiska känslan som bara de där små pittoreska ställena kan ge. Det är något alldeles särskilt. Så vad väntar du på? Egentligen behövs det ju inte ens en anledning att åka dit, mer än en vilja att ha det riktigt bra en stund.