Öppna personlig restaurang i Skåne

Skåne har långa traditioner av god, spännande mat och du kan hitta allt från små mysiga pubar och familjeägda krypin, till restauranger med mat från världens alla hörn. Om du när en dröm om att öppna ditt alldeles egna matställe kan Skåne vara platsen där din dröm blir verklighet!

Sök inspiration och glöm inte toaletten

Om du fortfarande inte är helt säker på vilken typ av stil och atmosfär du vill ska prägla din restaurang, är det en god idé att ta en liten road trip runt Skåne för att besöka olika matställen och få inspiration. Fundera på hur du kan sätta just din personliga prägel på restaurangen; vad som kommer få kunderna att välja just ditt ställe och inte någon annans. Självklart är maten du serverar det allra viktigaste, men det gäller att inte underskatta värdet av en tydlig (eller medvetet otydlig) stil när det kommer till inredning. Lägg också lite extra fokus på att ha snygga, fräscha och välskötta toaletter – med inredning från exempelvis Rörfokus kommer dina kunder få en avkopplande och positiv stund även inne på restaurangens badrum. Vi har nog alla besökt platser vars toaletter varit allt annat än fräscha, och inte längtar man direkt efter att komma tillbaka dit, eller hur? Så även om det är lätt att lägga all energi på mat, service, atmosfär och inredning så ska du absolut inte glömma bort detaljerna på toaletten.

Sätt att locka kunder till din restaurang

Övriga faktorer att tänka över är till exempel hur du på bästa sätt kommunicerar med dina kunder. Personlig kontakt är såklart det mest gångbara, men utöver det? Ska du ha nyhetsbrev, quizkvällar, kanske temakvällar för din meny? Varför inte bjuda in föreläsare som kan berätta om vinerna du erbjuder eller historien bakom vissa av dina speciella råvaror? Maten och drycken är grunden till hela din restaurang, och så länge de håller hög kvalitet och är prisvärda kan du sedan spinna vidare på fler idéer för ditt matställe och dina kunder. Kanske kan du bjuda in till att berätta din egen historia också? Det finns mängder med spännande alternativ och det är bara din kreativitet som sätter gränserna. Låt maten du erbjuder vara navet som folk samlas kring, och bjud sedan in till fler intressanta upplevelser som får dina besökare att vilja komma tillbaka – igen och igen.