Populära fiskrestauranger i Skåne

 

Fisk på menyn

Färsk fisk är både gott och nyttigt! Och förutsättningarna för att finna smaskigt anrättad fisk på restaurangmenyerna i Skåne är mycket god. Utefter hela den skånska kustremsan finns det flertalet riktigt bra fiskkrogar med ett sprattlande färskt och rikt utbud. En av restaurangerna i Malmö och tillika hotell är Grand Hotell Mölle har fått utmärkelse i White Guide för bästa råvaror, kvalité och här bjuds matgästerna på en extraordinär smakupplevelse. Restaurangmenyn följer årstiderna, råvarorna tas efter säsong och skördetid. Restaurangen tar hänsyn och gynnar lokala producenter i första hand. Och närheten till råvarorna borgar för kvalitén. Färsk fisk serveras dagligen och tillagningssättet är alltid gjort med största kvalité, omsorg och service. Smaklig spis!

Fiskmenyer utefter Österlen

Är man i Skåne kommer man att besöka Österlen. Annars har man missat mycket av vad som kännetecknar själva vykortsbilden av Skåne. Flertalet av restaurangerna på Österlen är en kombination av butik, gästgiveri och krog. Man återfinner långt över 20 stycken olika rökerier, gästgiverier, butiker och restauranger utefter Österlens kustband med fisk på menyn.

Är man i närheten av äppelstaden Kivik och Brösarps backar får man inte missa Buhres Fisk och Restaurang. Här bjuds gästerna på ett hjärtlig och omhändertagande service. Vackert beläget i Kiviks hamn. Fisk- och skaldjur av alla de slag står på menyn. I Simrishamn dukas det upp på kvarterskrogen ” En gaffel kort på Maritim”. Hemtrevlig atmosfär med både fisk-och skaldjur samt vegetariska alternativ på menyn utlovas. Besöker man “idylliska småstaden Ystad som officiellt nu tillhör Österlen. Passa på att besöka butiken och serveringskrogen ett Havsnära Fiskrökeri. Placerat till väster om marinan och i direkt anslutning till stranden. Här finns ett 50-tal sittplatser för hungriga besökare och alla kan äta sig mätta samtidigt. Färsk fisk- och skaldjur är vad som står på menyn.