Malmös nya matrundor

Malmö, Sveriges tredje största stad och del av Greater Copenhagen, har blivit lite utav en metropol för matälskare. Det finns många restauranger som har nischat sig på smaker från hela världen. Förr var de restaurangerna som var värda att besöka i nära anknytning till torgen i stadskärnan och såklart längs med gågatan. Men nu är det en annan situation i Malmö. Man måste undersöka lite för att verkligen hitta de riktiga guldkornen. Det finns flera restauranger med Michelin-stjärnor och de är inte så enkla att hitta som man kanske tror. Den ena har nämligen inte en enda skylt på utsidan och ligger nästan gömd i en park. Som tur är finns det numera matrundor som guidar dig genom mat-Malmö.

Fräsch buffé uppdukad

Matrundorna har olika teman och det finns många olika arrangörer. En populär runda är att käka åtta olika sorters hamburgare under en och samma kväll, eller rundor via båt under den mytomspunna “Matnatten”. Ta med en egen personlig termos med tryck om du räknar med att vara ute många timmar. En hutt kaffe kan sitta ganska fint efter några måltider och faktum är att kaffe på maten kan hjälpa till med matsmältningen så att du kan få rum med någon rätt till i magen. Om du inte är sugen på att dricka kaffe till eller efter maten så finns det matrundor som även tar öl och vin med i räkningen, så att matupplevelsen ska bli så komplett som möjlig. Man kan välja att gå på dessa rundorna tillsammans med vänner, familj, partner, eller så kan man gå själv. Det finns gott om folk på dessa som säkerligen delar ditt intresse för spännande smaker. Ett nytt ord för dessa matrundor är att man går på krogsafari, men då är det såklart med lite annat fokus än de barnvänliga turerna eftersom det ofta även innefattar alkoholhaltiga drycker.

Ett nytt intresse som väckts!

Färska och fräscha primörer

I USA började trenden för några år sedan att allt skulle grillas. Det var grillade grönsaker, grillat kött, potatis, frukter och så vidare. Trenden spred sig snabbt men det finns de som påstår att det var i Texas som det här föddes. I Skåne finns det ett ställe utanför Höganäs som heter Holy Smoke, och de pysslar endast med grillat. Deras restaurang ligger på en gård mitt ute på vischan och om man inte känner till den så kan man inte hitta den. I nya matrundor kommer fokus på Skåne, burgare och öl vara heta aspekter, och vi hoppas såklart att grillmästarna på Holy Smoke kommer finnas med på någon av dessa. Det är nämligen inte bara Malmö som har fått ett växande intresse för mat, utan hela Skåne börjar faktiskt haka på trenden. Helsingborg har restauranger som till exempel bara använder sig av appar och ingen serverande personal. Man beställer mat och dryck i en app, sen får man veta när maten är klar genom att det plingar till i telefonen. Man får går och hämta maten själv.