Restauranger med lokala smaker

Skåne är fyllt med härliga råvaror och den traditionella matlagningskonsten har massvis att erbjuda. Skåningarna har skapat helt egna mattraditioner som man inte ser någon annanstans i landet, inte minst för att närodlat ofta står i centrum när det ska vara riktigt fin mat som bjuds. Vill man prova på de allra finaste skånska råvarorna som tillagas av experter har man aldrig långt till en förstklassig restaurang. Det spelar heller ingen roll hur stor eller liten budget man har, för det serveras lokal mat på de allra enklaste lunchhaken samt de lyxigaste restaurangerna. På landsbygden finns det det restauranger som serverar mat direkt från fält, hav och skog. I Malmö eller Lund kan man också äta fin lokal mat som kommer direkt från den skånska myllan.

Skåne har mycket av allt

Kött och grönsaker med sås

Att njuta av nybakat bröd bakat på skånskt vete, dinkel eller råg är något man inte glömmer i första taget. Detsamma gäller för olika köttsorter såsom nöt, gris eller fågel som har närts och slaktats på den skånska landsbygden. Eftersom Skåne ligger längst nere i söder finns det även massvis med olika grönsaker, frukter och bär att prova på. Så länge man har tänderna i behåll kan man prova allt, men även specialisttandvård gör att du kan njuta till fullo av maten utan att oroa dig. Beställ in en avsmakningsmeny på Daniel Berlin Krog i den lilla orten Skåne-Tranås, eller varför inte prova en enklare fiskrätt från Skanörs fiskrögeri?

Hitta restauranger med lokal meny

Vill du prova på lite lokal skånsk mat i Malmö kan du alltid gå efter de bästa enligt Tripadvisors läsare, för där finns i regel alla kända restauranger med. Om du har turen att vara i Malmö får du inte missa den genuina puben Bullen med lokala delikatesser i lite enklare stuk. Ska ni fira något stort kan ni med fördel besöka Vollmers eller Västergatan som erbjuder lokala smaker serverade på ett lyxigt vis.