Restauranger i Malmö med fin utsikt

I Malmö finns en mängd restauranger som är attraktiva för den goda maten och den trevliga atmosfären. För den som vill ha fin utsikt till måltiden finns också en hel del att välja på, från innerstad till havsnära serveringar i de modernare delarna av staden. Gillar du att flanera bland äldre byggnader är Gamla väster och Möllevången populära områden med många alternativ på restaurangfronten. Den som föredrar det allra modernaste och gärna blickar ut över öppna vidder får söka sig till stadsdelar som Västra hamnen, där Öresund breder ut sig med vyer ända över till Danmark när sikten är god. Man kan även bege sig till något av Malmös nyaste projekt i de centrala delarna av staden. Det svåraste kanske är att välja om det ska vara utsikt över takåsar och innerstadsbebyggelse eller över vatten med förbipasserande segelbåtar. Eller något av alla de andra alternativ som Malmö har att erbjuda.

Restauranger med atmosfär i Malmö

I Malmös stadskärna finns flera charmiga stadsdelar där det är lätt att hitta trevliga restauranger i vackra lokaler. I city finns till exempel Gamla väster med vackra äldre byggnader och många fina restauranger och uteserveringar med gott rykte. På Möllevången och S:t Knut i södra delen av innerstaden finns också ett stort utbud av restauranger för alla smaker. För den som uppskattar restauranger som ligger vid vattnet finns det också en mängd ställen att prova. Det kan vara värt att bege sig till Västra hamnen som är ett modernt område som byggts upp helt och hållet på senare tid, med början runt millennieskiftet. Med utsikt över segelbåtshamnen hittar du flera fina serveringar med bland annat fisk och skaldjur på menyn. Utsikten vätter mot den vackra strandpromenaden, havet, förbipasserande båtar och danska kusten vid horisonten. Här är solnedgångarna fantastiska och de som inte kommer för att njuta av god mat och dryck kan få en fin kvällspromenad eller sitta ned för samtal och umgänge på någon av de många bryggorna. På sommaren passar många på att ta ett dopp, både under dagtid och nattetid.

För den som vill komma högt över taken

Det är lite mer av en utmaning att hitta restauranger med utsikt över takåsarna, men självklart inte omöjligt. Vill man ha en modern upplevelse ska man bege sig till ett ganska nytt tillskott på Malmös restaurangscen, nämligen Malmö Live – det nya konserthuset som också inhyser ett hotell och en sky bar med fantastisk utsikt! När du kommer så här högt upp får du överblick över allt som pågår i omgivningarna, både äldre och ultramodern bebyggelse, samt en hel del pågående byggprojekt. Vissa av byggnaderna i centrala delarna av staden skulle faktiskt behöva en upprustning, det kan besökare snabbt notera medan de smuttar på sin drink och samtidigt blickar ut över takåsarna. Fler fastighetsägare borde prioritera att ta hand om sina fastigheter, särskilt de som är lite äldre. I Malmö finns det många pålitliga firmor som reparerar fasader och tak, och i större städer som Stockholm finns förstås ännu fler alternativ. Den som vill anlita en takläggare Stockholm bör inte ha problem att få snabb hjälp.