Romantiska restauranger i Skåne

Om man ska på en dejt finns det ingen bättre start på kvällen (eller avslut på dagen) än en middag på en riktigt romantisk restaurang. Sådana finns det gott om i Skåne, och vi tänkte tipsa om några av de allra bästa.

Vill man gå till en intim restaurang, där maten är en fröjd för ögat samtidigt som den serveras på rustika tallrikar, ska man till exempel bege sig till restaurang Västergatan i Malmö. Som namnet antyder ligger restaurangen på Västergatan (16, närmare bestämt), och även om den lilla lokalen har inretts sparsmakat och stilrent, förhöjs restaurangens mysiga känsla av de små och få borden, av belysningen och av den intima stämningen. Västergatan är ingen klassisk ”vita-duken”-restaurang, men maten och servicen håller samma klass som på en sådan.

Om man vet med sig att ens dejt tycker om fisk och skaldjur, är Sillen & Makrillen i Helsingborg rätt restaurang för middagen. Här äter man fiskrätter med hög standard, samtidigt som man kan blicka ut över havet och ha utsikt hela vägen till Danmark. På varma sommardagar kan man avnjuta middagen på restaurangens uteservering, och efteråt passar det perfekt att avsluta kvällen med en promenad längs med stranden, då strandpromenaden ligger precis intill.

En restaurang med mer klassiskt upplägg och mer uttalat romantiskt tema är Restaurang Glada Änkan, också den i Helsingborg. Här dukas det upp med röda dukar, vikta servetter och rosor på borden, och röda lampskärmar och lampor ger restaurangen ett rosigt sken. Det är ungersk mat som står på menyn, vilket kan utgöra ett spännande inslag i dejten – det ungerska köket är något de allra flesta inte har provat på. Glada Änkan är en familjär restaurang där ägarna själva minglar bland gästerna, vilket bidrar till den mysiga och intima atmosfären.

Samma färgtema, men mycket annorlunda lokaler, hittar man på Årstiderna i Kockska Huset, som ligger i Malmö. Här kan man äta middag under låga, 500 år gamla källarvalv, med dämpad belysning i mjuka stolar. Maten håller lika hög klass som omgivningarna, vilket gör Årstiderna till ett självklart val om man vill bjuda sin dejt på en romantisk och fin middag.

Detsamma kan sägas om Grand Hotel i Lund, som erbjuder möjlighet att äta middag på deras restaurang i Matsalen, även om miljöerna är mycket olika. Istället för källarvalv i sten hänger det kristallkronor ovanför huvudet när man äter middag på Grand Hotel, och färgtemat går i guld och vitt. På Grand Hotel satsar man på närproducerat, det vill säga skånskt, och det finns flera färdiga menyer att välja mellan. Vill man inte äta middag här går det också utmärkt att njuta av afternoon tea i lokalerna – ett perfekt sätt att tillbringa en dejt förlagd lite tidigare på dagen.

Om problemet inte är bristen på romantiska restauranger, utan brist på partners att gå på dejt med, ska man istället för att spana in dessa restauranger gå in på Nätdejtingtips.se. Där kan man nämligen få tips på olika dejtingsajter, och på hur man lyckas med nätdejting. När man har hittat någon som man tror att man kommer att passa ihop med, och det är dags att träffas i verkligheten, kommer dejten garanterat att bli lyckad om man går till någon av dessa restauranger.