Wrångarps Gård – skånskt så det förslår

Wrångarps Gård är belägen söder om Laholm i en idyllisk och naturnära miljö. Wrångarps är en ”kulinarisk gård”, som de själva kallar sig, där man kan njuta av det bästa som Skåne har att erbjuda i matväg. Vad är till exempel mer skånskt än en riktigt vällagad spettekaka? På Wrångarps Gård driver man ett eget spettekaksbageri, och säljer även spettekakor i olika storlekar i gårdsbutiken. Kakorna varierar i storlek från kakor som räcker till 6 personer ända upp till 70 personer, och har bakats på samma sätt sedan 1990 i gårdens eget bageri.

På gården finns också en restaurang och ett café, som bland annat kan locka finsmakare med en unik sparrisbuffé. Eftersom sparrisen endast förekommer under en begränsad säsong är detta en upplevelse som bara finns tillgänglig mellan början av maj och mitten av juni. Det är med andra ord under den perioden som man måste pallra sig till Wrångarps Gård om man vill njuta av närodlad sparris i alla dess former.

Sedan 2008 finns även en vingård i anslutning till gården, där man odlar druvsorter som passar för det svenska klimatet. Där finns 500 vinstockar av druvan Solaris, en grön druva som blir till vitt vin, och 300 vinstockar av Rondo, en blå druva som kan bli rött vin eller rosévin. Vill man njuta av en unikt skånsk upplevelse ska man således kombinera en bit spettekaka med ett glas skånskproducerat vin – en kombination som varmt rekommenderas av Wrångarps Gård själva.

Om man själv skulle vilja omvandla en gammal gård till en restaurang eller ett café och bageri, och erbjuda liknande kulinariska upplevelser som Wrångarps Gård, hittar man allt material och alla verktyg man behöver för projektet hos Byggmax. Matlagningen får man dock stå för själv.